دریچه های پنوماتیک به عنوان وسیله ای برای کنترل جریان هوا در سیستم های پنوماتیک استفاده می شوند. دو نوع مهم از این شیرها عبارتند از:
مطالب خواندنی درباره شیر دستی پنوماتیک: این نوع شیر توسط اپراتور با استفاده از دسته دو طرفه کنترل می شود. اپراتور می تواند با چرخاندن دسته، جریان هوا را روشن یا خاموش کند. این نوع شیرها برای کاربردهایی که نیاز به تنظیم دقیق جریان هوا دارند مناسب هستند. همچنین قیمت شیرهای دستی پنوماتیک نسبت به شیرهای برقی بادی بهتر است.
شیر برقی پنوماتیکی: این شیرها به صورت خودکار با استفاده از تکانه های الکتریکی کار می کنند و نیازی به کنترل دستی ندارند. این نوع شیر برای کاربردهایی که نیاز به کنترل اتوماتیک جریان هوا و عملکرد سریع دارند مناسب است.
شیر دستی پنوماتیک
شیر دستی پنوماتیک چیست؟
برای درک بهتر تفاوت شیر بادی دستی و شیر برقی پنوماتیکی، بهتر است ابتدا با شیر دستی پنوماتیک و سپس شیر برقی پنوماتیک آشنا شوید. دریچه های پنوماتیک دستی برای تنظیم جریان هوا استفاده می شوند. در نوع دستی این شیرها از نیروی انسانی برای باز یا بسته شدن شیر استفاده می شود.
شیرهای دستی پنوماتیک به انواع مختلفی تقسیم می شوند:
شیرهای توپی: این شیرها با چرخاندن 90 درجه توپ چرخان، جریان هوا را باز یا بسته می کنند. به طور معمول در سیستم های پنوماتیک کوچک استفاده می شود.
شیرهای توپی: شیرهای توپی عملکردی مشابه شیرهای توپی دارند. این نوع شیر معمولاً برای خطوط تولید بزرگ استفاده می شود.
سوپاپ سوئیچ. این دریچه ها دارای دسته هایی هستند که با کشیدن یا فشردن جریان هوا را باز یا بسته می کنند. (مناسب برای تغییر سریع جهت جریان هوا)
دریچه روبشی: این نوع شیر دارای یک سوزن بلند است که به تدریج جریان هوا را با چرخش کمتر تنظیم می کند. برای تنظیم دقیق جریان هوا مناسب است.
شیر خلاق: این شیر دارای دریچه ای است که به شما امکان می دهد با باز یا بستن این شیر، جریان هوا را کنترل کنید.
ویژگی های شیر دستی پنوماتیک
یک اپراتور برای کنترل دقیق جریان هوا مورد نیاز است. شیرهای دستی پنوماتیک به یک اپراتور یا شخصی نیاز دارند که شیر را باز و بسته کنند. شما می توانید به صورت دستی شیر را برای تنظیم جریان هوا در صورت نیاز کنترل کنید. (در زمان تغییر وضعیت شیر نیازی به تنظیم دیجیتالی نیست. خود اپراتور در صورت نیاز شیر را باز و بسته می کند.)
از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر در مقایسه با شیرهای برقی: از نظر هزینه، شیرهای کنترل پنوماتیکی معمولاً ارزان تر از شیرهای برقی هستند. این ارزانی از آنجا ناشی می شود که شما به سیستم های الکتریکی پیچیده و سیستم های مستقیم نیاز ندارید. علاوه بر این، از نظر اقتصادی، نگهداری آنها معمولا آسان و ارزان است.
شیر برقی پنوماتیک
Iyini آی سوپاپ ye-سلونوئید ye-پنوماتیک؟
شیرهای برقی پنوماتیک با موتورهای الکتریکی برای کنترل جریان هوا طراحی شده اند: عملکرد این ناحیه توسط موتورهای الکتریکی کنترل می شود. تکانه ها را دریافت می کند و سیگنال های الکتریکی را برای تنظیم جریان هوا به شیر برقی می فرستد.
این شیرها معمولاً به طور خودکار عمل می کنند و نیازی به دخالت انسان ندارند: یکی از ویژگی های مهم شیرهای برقی پنوماتیکی این است که عملکرد آنها اتوماتیک است. این بدان معناست که برای تنظیم جریان هوا نیازی به دستکاری انسان نیست. این دریچه ها به طور خودکار جریان هوا را در صورت برآورده شدن شرایط خاص (مثلاً هنگام ارسال سیگنال الکتریکی) کنترل می کنند.
شیرهای برقی پنوماتیک مخصوصاً در مواردی که به کنترل خودکار و همچنین عملکرد سریع و دقیق نیاز دارید مناسب هستند. این نوع شیرها به بهبود عملکرد سیستم های پنوماتیک کمک می کنند.
ویژگی های شیر برقی پنوماتیکی
بدون مداخله انسانی برای عملیات: شیرهای برقی پنوماتیک به طور خودکار عمل می کنند و نیازی به تلاش انسانی برای کنترل آنها ندارند. یعنی عملکرد این شیرها به صورت خودکار بوده و نیازی به اپراتور انسانی ندارد.
مناسب برای کاربردهایی که نیاز به کنترل اتوماتیک جریان هوا دارند: شیرهای برقی پنوماتیک در مواردی که کنترل جریان هوا به صورت خودکار مورد نیاز است موثر هستند. این کنترل خودکار دقیق و سریع است و معمولاً برای کنترل فرآیندها و خط تولید خودکار استفاده می شود.
معمولاً گرانتر از شیرهای دستی: یکی از معایب شیرهای برقی پنوماتیک این است که معمولاً گرانتر از شیرهای دستی هستند. این هزینه ها به پیچیدگی و اتوماسیون آنها مربوط می شود. البته لازم به ذکر است: این قیمت بالا با کارایی این شیرها کاملا توجیه می شود.
تفاوت ها و کاربردها
چگونه مدیریت کنیم
دریچه دستی پنوماتیک: این نوع شیر توسط یک اپراتور انسانی با استفاده از دستان خود کار می کند. اپراتور با چرخاندن یا حرکت دسته سوپاپ، ورودی هوا را باز و بسته می کند.
شیر برقی پنوماتیکی: این نوع شیر با استفاده از پالس الکتریکی کنترل می شود و به صورت خودکار کار می کند. (بدون نیاز به اپراتور)
ارزش
شیر دستی پنوماتیک: در مقایسه با شیرهای برقی مقرون به صرفه است.
شیرهای برقی پنوماتیکی: آنها اغلب گرانتر از شیرهای دستی هستند زیرا دارای فناوری الکتریکی و سیستم های کنترل پیشرفته تری هستند.
تاخیر در عملکرد
شیر دستی پنوماتیک: در صورت نیاز به تغییر جریان هوا، اپراتور باید دسته سوپاپ را به صورت دستی تنظیم کند که تغییر موقعیت شیر زمان بیشتری را می طلبد.
شیر الکترومغناطیسی پنوماتیک. این شیرها بلافاصله و بدون تأخیر کار می کنند، زیرا کنترل آنها با استفاده از سیگنال های الکتریکی انجام می شود.
برنامه های کاربردی
کاربرد شیر دستی پنوماتیک:
دریچههای دستی ریوی معمولاً زمانی استفاده میشوند که نیاز به تنظیم دقیق جریان یا فشار هوا باشد. از نکات مهم کاربرد این شیرها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کنترل دستی: این شیرها به صورت دستی توسط اپراتورها کار می کنند و به آنها اجازه می دهد تا جریان یا فشار هوا را دقیقاً تنظیم کنند. این قابلیت به ویژه در فرآیندهایی که نیاز به تنظیم دقیق دارند، بسیار مهم است.
کنترل فرآیندهای صنعتی: در چندین صنعت مانند: شیمیایی، نفت و گاز و فولاد، از شیرهای دستی پنوماتیکی برای کنترل دقیق جریان مایعات و گازها در فرآیندهای تولید و فرآوری استفاده می شود.
تجهیزات پنوماتیک: این شیرها به عنوان قطعات کنترلی در تجهیزات پنوماتیک مانند آستین ها، محرک ها و سیلندرها برای کنترل دقیق جریان و فشار هوا استفاده می شوند.
کاربرد شیر برقی پنوماتیکی:
شیرهای برقی ریوی برای کنترل خودکار جریان و فشار هوا طراحی شده اند. این دریچه ها معمولاً به طور خودکار عمل می کنند و نیازی به دخالت انسانی ندارند. کاربردهای مهم این شیرها عبارتند از:
اتوماسیون تولید: در خط تولید خودکار، از شیرهای برقی پنوماتیکی برای کنترل خودکار جریان و فشار هوا استفاده می شود تا عملیات تولید به صورت خودکار و بدون دخالت انسان انجام شود.
اتوماسیون صنعتی: در اتوماسیون صنعتی از این شیرها برای کنترل حرکت مواد (سیستم های انتقال و کنترل فرآیند) استفاده می شود. در این مقاله از کارمادیو درباره شیردستی گنوماتیک و شیر برقی گنوماتیک صحبت کردیم.