مجله آسمونی

مجله اینترنتی آسمونی

مجله آسمونی

مجله اینترنتی آسمونی

معرفی و استفاده از اسکنر برای بایگانی سوابق.


اسکنرها بخشی از دستگاه های ورودی اطلاعات در دنیای فناوری هستند. در واقع ورودی اسکنرها اسناد کاغذی هستند. تصاویر، نقشه ها، اطلاعات در مورد فیلم ها و غیره این محتوا از طریق ابزار سخت افزاری بازیابی شده و با کمک یک رابط نرم افزاری که داده های غیرقابل استفاده را به راحتی به فایل های الکترونیکی تبدیل می کند، بازیابی می شود. استفاده در علم پزشکی؛ تنوع اسکنرها به دلیل کاربردهای گسترده و متعدد مانند تشخیص چهره و اثر انگشت و گرفتن تصویر یا متن در حال افزایش است. علاوه بر این، اهمیت روزافزون و ذخیره سازی اسناد به شکل الکترونیکی منجر به توسعه فناوری های مورد استفاده در ساخت اسکنرها شده است. اما یکی از مهمترین فاکتورها در انتخاب اسکنرها کاربرد آنهاست. علاوه بر این، گاهی اوقات سرعت مهم است. گاهی اوقات دقت جزئیات و گاهی اوقات هر دو به یک اندازه موثر هستند. برای درک بهتر استفاده از اسکنر اسناد اداری؛ آنها را می توان بر اساس نوع فناوری یا ویژگی طبقه بندی کرد:

تکنولوژی ساخت اسکنر

اسکنرها به طور کلی بر اساس تکنولوژی تولید به سه نوع تقسیم می شوند:

1- اسکنر CCD

فناوری مورد استفاده در دوربین CCD شامل ضبط تصاویر روی حسگر با کمک یک لنز داخلی است. نمونه ای از آنچه در دوربین دیجیتال استفاده می شود. این تکنیک امکان دسترسی به تصاویر با رنگ و وضوح خوب را فراهم می کند.

این فناوری گران قیمت که در اسکنرهای حرفه ای استفاده می شود، هنگام اسکن تصاویر از DPI بالا بهره می برد. DPI واحد وضوح تصویر برای اسکنرها و به معنی تعداد نقاط در هر اینچ است. این کیفیت در ثبت جزئیات مناسب و عمق استفاده از لنز به این معنی است که این فناوری برای اسکن اسنادی که کیفیت تصویر بسیار مهم است مانند نقشه ها یا تصاویر فنی استفاده می شود.

2- اسکنرهای CIS

با این حال، فناوری CIS که شامل نسل قدیمی و ارزانی از اسکنرها است، از فیبرهای نوری برای دریافت تصاویر استفاده می کند. فیبرهای نوری نمی توانند عمق تصویر را بپذیرند، بنابراین این نسل از اسکنرها دقت ثبت اسناد پایینی دارند، بنابراین اغلب برای دریافت تصویر اسناد کاغذی استفاده می شود.

3- اسکنرهای لیزری

این فناوری شامل انتشار نور از طریق یک منبع لیزر و دریافت انعکاس آن با کمک حسگرهای حساس به نور است. این فناوری در دستگاه هایی مانند بارکدخوان ها تا تجهیزات نقشه برداری استفاده می شود. دقت و سرعت بالای این فناوری امکان دریافت میلیون ها امتیاز در ثانیه را فراهم می کند. از این قابلیت در تولید تصاویر ابری الکترونیکی مانند نقشه های جغرافیایی یا تصاویر سه بعدی معادن استفاده می شود.

تنوع اسکنر بر اساس نوع کاربرد

اما طبقه بندی اسکنرها بسته به ظاهر و نوع استفاده آنها بسیار متفاوت است:

معاینه تخت

رایج ترین نوع اسکنرها اسکنرهای تخت هستند. معمولا این اسکنرها قطر کمی دارند و راه گرفتن تصویر قرار دادن کاغذ روی صفحه اسکن است.

اسکنرهای تخت آوافرهنگ به طور کلی به دو دسته خانگی و حرفه ای تقسیم می شوند. سرعت استفاده از این نوع اسکنرها بسته به نحوه استفاده آنها کم است اما بسته به تجهیزات به کار رفته در مدل های مختلف آن، کیفیت تصویر از متوسط ​​تا بالا متغیر است.

قابلیت اسکن نگاتیو و سایزهای بسیار کوچک کاغذ تا اندازه های استاندارد مانند کاغذ A4 و در برخی مدل ها سایز کاغذ A0 بر روی اسکنرهای تخت و تخت.

معرفی و استفاده از اسکنر برای ذخیره اسناد

■ صفحه فدراسیون

اسکنرهای انتقال سایه مانند اسکنرهای تخت عمل می کنند، اما به جای قرار دادن سند روی شیشه اسکنر، کاغذ به اسکنر ارسال می شود. در این نوع اسکنرها هد و سنسورها ثابت شده و کاغذ جابه جا می شود، این روش اسکن می تواند کیفیت تصویر گرفته شده را کاهش دهد اما سرعت اسکن تصاویر را افزایش می دهد.

اسکنر شیتفدار HP ScanJet Pro 2000 s2 (6FW06A)

درایورهای اسکنر اسناد

اسکنرهای اسناد که به عنوان اسکنرهای حرفه ای نیز شناخته می شوند، از فناوری ADF یا تغذیه خودکار اسناد استفاده می کنند. امکان اسکن اسناد به صورت دسته ای را فراهم می کند. این نوع اسکنرها علاوه بر سرعت عمل بالا، کیفیت تصاویر دریافتی را تا 600 DPI بهبود می بخشند.

معرفی و استفاده از تحقیقات برای آرشیو

اسکنر یا برنامه ریز نقشه (اسکنر نقشه)

همانطور که از نام این دسته از اسکنرها پیداست، کاربرد اصلی آنها اسکن کارت های بزرگتر از A3 است. هد دستگاه نقشه را دقیقا بین سنسورها ارسال می کند و محدودیتی در طول تصویر وجود ندارد. اسکن سند تک، که اسکنرهای حرفه ای نامیده می شود، از فناوری ADF یا قابلیت های تغذیه خودکار اسناد استفاده می کند. امکان اسکن اسناد را در بخش ها فراهم می کند. این دسته از اسکنرها علاوه بر سرعت پردازش بالا، کیفیت تصاویر دریافتی را تا 600 DPI بهبود می بخشد.

پیاده سازی و استفاده از اسکنر برای بایگانی اسناد

اسکن و لیتوگرافی

اسکنرهای لیتوگرافی اسکنرهای مخصوص اسلاید و فیلم و اسکنرهای تخت هستند و عموماً قیمت بسیار بالایی در مقایسه با سایر اسکنرها دارند. با توجه به اهمیت دقت و کیفیت در هنگام اسکن تصاویر RGB و CMYK، سرعت پردازش این اسکنرها بسیار پایین است اما کیفیت تصاویر به دست آمده تا 600 DPI می باشد.

اسکنر کتاب

همانطور که می دانید این دسته از اسکنرها برای اسکن کتاب ها، مجلات و یا هر سند صحافی که قابل تفکیک نباشد استفاده می شود. این اسکنرها معمولاً در کتابخانه ها، مراکز تحقیقاتی، موزه ها یا مراکز نگهداری اسناد تاریخی استفاده می شوند. اهمیت کیفیت تصویر و جلوگیری از آسیب دیدن چنین اسنادی میزان استفاده از این دستگاه ها را به شدت کاهش می دهد.

معرفی و استفاده از اسکنر اسناد

■ اسکنرهای میکروفیلم

فناوری میکروفیلم روشی برای کپی اسناد است که از دستاوردهای این فناوری می توان به ماندگاری بسیار طولانی ذخیره سازی، فشرده سازی تصویر و عدم محدودیت در اندازه تصاویر اشاره کرد. در واقع میکروفیلم تصویر مورد نظر را با فرمت کاهش یافته اما با کیفیت و جزئیات بالا ذخیره می کند. متن این میکروفیلم با استفاده از اسکنر مخصوص قابل دسترسی خواهد بود.

این گروه از اسکنرها محتویات میکروفیلم ها را به دو صورت صفحه نمایش و مستقیم می خوانند. یک فایل الکترونیکی ایجاد شده در نوع صفحه نمایش نتیجه تصاویر میکروفیلم گسترش یافته است که با سرعت و کیفیت پایین تر همراه است. اما در نوع مستقیم، خود تصویر میکروفیلم حاصل از کیفیت بالایی برخوردار است و جزئیات بسیار دقیق ثبت می شود.

استفاده و استفاده از اسکنر برای ذخیره اسناد

■ بینایی دست

این دسته از اسکنرها کاربرد تخصصی ندارند و به دلیل قابل حمل بودن متمایز هستند، عمدتا در دو نوع اتوماتیک و استیک تولید می شوند. نوع اتوماتیک این اسکنرها با یک فیدر تعبیه شده، کاغذ را به آرامی برای دیجیتالی کردن محتوا عبور می دهد. در مدل گرز، با حرکت دست کاربر بر روی سطح کاغذ، یک فایل دیجیتالی به دست می آید. این اسکنرها به دلیل حجم کم و نحوه استفاده، کیفیت تصویر بالایی را در فایل های اسکن شده ارائه نمی دهند و البته از تعداد محدودی فرمت پشتیبانی می کنند.

انتخاب اسکنر مناسب

با نگاهی به تنوع این دستگاه‌ها، در انتخاب اسکنر مناسب باید به برخی از شاخص‌های زیر توجه کرد:

نوع اسناد

اندازه سند

تعداد اسناد

کیفیت سند

استفاده از محتوای سند

سرعت اسکن اسناد

کیفیت فایل های اسکن شده

میزان استفاده از دستگاه

محل استفاده از دستگاه.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد